Bota al contingut principal

 La diputada de Compromís Mireia Mollà ha registrat este matí una petició de compareixença en Les Corts del conseller d’hisenda Juan Carlos Moragues per què expose la iniciativa anunciada de creació d’un Institut Valencià d’Administració Tributària.

 Mollà vol que el conseller explique en seu parlamentària com es va a compaginar la creació d’un servei tributari valencià propi amb la intenció anunciada pel ministre Montoro d’eliminar impostos autonòmics.

 La parlamentària de Compromís entén que la creació d’un Institut Valencià d’Administració Tributària ha de ser presentada amb detall a tots els grups polítics per tal d’arribar als consensos necessaris i fer d’esta institució, en paraules de Mollà, “un veritable instrument eficient i eficaç en la gestió dels tributs propis”.

 Per al grup parlamentari Compromís cal promoure mecanismes per garantir la gestió directa de la recaptació dels impostos. Segons Mireia Mollà “un model de descentralització millora la lluita contra el frau i facilita la major execució dels tributs”.

 Malgrat això, la diputada de Compromís considera que les paraules del conseller Moragues en l’anunci d’este projecte, quan va declarar que no s’està creant una agència pròpia d’administració dels tributs, “ens porta a pensar que una iniciativa positiva com podria ser esta quedarà diluïda per la manca de voluntat política i la sumisió del govern del president Alberto Fabra davant Montoro i Rajoy”. I més tenint en compte que, segons Mollà, el govern central està aplicant mesures de recentralització de les administracions públiques, com ho evidencia la intenció del ministre Montoro d’acabar amb els impostos autonòmics.