Bota al contingut principal

Mireia Mollà ha sigut expulsada aquesta vesprada del ple per part del vicepresident primer de les Corts, Alejandro Font de Mora -que ha exercit les funcions de president de la cambra per l’absència de Juan Cotino- quan aquesta ha fet referència al ‘cas Brugal’. Els altres cinc parlamentaris de la coalició han abandonat la sessió amb ella.

Davant aquesta mesura, Compromís ha presentat un escrit en Les Corts en el qual recorda que, tal com arreplega el Reglament de la cambra, en l’article 104.1, “al diputat que criden a l’ordre tres vegades en una mateixa sessió, advertit la segona vegada de les conseqüències d’un tercer avís, se li retirarà la paraula i la Presidència, sense debat, li podrà imposar la sanció de no assistir a la resta de la sessió”.

Sobre aquest tema, Compromís ha recordat que Font de Mora ha cridat a l’ordre Mollà i l’ha instada a reformular la pregunta. Seguidament, l’ha tornat a avisar per segona vegada, “sense el preceptiu advertiment d’expulsió que estableix el Reglament i, quan fent cas al toc d’atenció, ha començat a reformular la pregunta, el vicepresident ha realitzat el tercer avís i l’ha expulsat, “sense atendre als arguments que intentava exposar”.

Segons el parer de Compromís, la decisió de Font de Mora “no ha sigut conforme a dret”, “és una decisió clarament contrària al Reglament, tant perquè Mollà havia atès a la instrucció, com per no haver-la advertit en el segon avís sobre l’expulsió”.

Així, entén que mantenir la decisió de privar els drets d’assistència a la sessió de control d’aquest dijous “seria un doble error, constatable amb una simple visió del vídeo de la sessió plenària, i un doble atemptat als drets de la diputada”. Per açò, sol·licita que s’admeta la seua queixa i es reconsidere la decisió.