Bota al contingut principal

Alerta que “en pocs mesos, les comarques de Castelló poden patir les greus conseqüències d’una política energètica totalment errònia”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha alertat que “en pocs mesos, les comarques de Castelló poden patir greus problemes, relacionats amb les fonts energètiques. Mentre des de Madrid cada dia es posen tota mena d’entrebancs a l’expansió de les energies renovables, tenim pendents tres temes greus: l’aprovació de l’ús del fracking, l’autorització dels sondejos a les Columbretes i la reobertura del Castor”.

El diputat de Compromís afirma que “el PP, tant a Madrid com a València, està completament al costat de les grans empreses petrolieres i de les productores d’energia per sistemes convencionals, per més que facen el paripé, com si retallara el seu poder omnímode, en una escenificació molt estudiada. Mentrestant, posa tota mena d’entrebancs a les energies renovables, on es troba el futur del sector. Ara, des del Consell estan “estudiant” el tema del fracking; o, dit d’una altra manera, estan estudiant com autoritzar-lo sense que els implique un gran cost electoral. Igual passa amb les perforacions en l’entorn de Columbretes, on el PP de Madrid fa el paper del “policia dolent”, mentre el de Castelló i València fan el de “policia bo”, en un guió prèviament acordat”.

Pel que fa al tema del Castor, Pañella ha assegurat que “sembla que el PP ho tindria tot ja pactat amb Escal per a vendre-li a l’opinió pública que no hi ha relació directa entre Castor i els terratrèmols, que tampoc no són tan perillosos, com va dir Florentino Pérez, que amb el magatzem tancat també se’n produeixen, per mirar d’aturar la forta protesta social. I bé ni per a legalitzar el fracking, ni per a autoritzar els sondejos a Columbretes ni per a reobrir Castor, podran comptar mai amb Compromís. Ben al contrari, denunciarem allà on calga tot el que està passant, i donarem ple suport a les poblacions afectades en la seua lluita per a aturar aquestes amenaces. I per a impulsar una forma nova, moderna i alternativa, de generar energia sense destruir el medi ambient, ni posar en perill la salut de les persones”.