Bota al contingut principal

Alerta que “aquests impagaments han arribat a afectar el pagament de les nòmines, que ha hagut d’afrontar la Diputació en solitari”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha presentat “una pregunta parlamentària al Consell sobre els seus impagaments al Consorci Provincial de Bombers de Castelló, uns impagaments que arriben ja als 8 milions d’euros”.

El diputat de Compromís ha explicat que “aquests impagaments han arribat a produir en algunes ocasions retards en el pagament de les nòmines dels més de 200 treballadors que té el Consorci. I és que aquest organisme du anys suportant un deute creixent per part del govern valencià, i és la Diputació de Castelló la que s’ha de fer càrrec en solitari de les despeses del cos de bombers, com la realització d’obres en els parcs o l’adquisició de material”.

Pañella ha dit que “volem que ens expliquen quines mesures té previst posar en marxa el Consell per a fer efectius els pagaments al Consorci, i quina és la data prevista per a començar aquests pagaments. Però molt ens temem que, una vegada més, es limitaran a contestar-nos amb un exercici de retòrica, assegurant que la conselleria corresponent, en contacte amb la d’Hisenda, està estudiant la millor manera de solucionar-ho, i no ens donaran ni una sola dada concreta ni es comprometran amb cap data per començar a pagar aquest deute”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “el Consell viu allò que es diu “a salto de mata”, sense planificació de cap classe ni cap calendari de pagaments, sempre improvisant, i sovint no tant per raó de la urgència sinó de l’amistat i la influència que puga exercir una determinada empresa o entitat. De manera que, molt ens temem, els impagaments al Consorci de Bombers es mantindran mentre el PP continue ocupant la Generalitat, que esperem que siga ja per poc de temps”.