Bota al contingut principal

Els regidors i regidores de Compromís es reunixen a Benicàssim per impulsar mesures de participació i consultes ciutadanes, analitzar el reglament de la Llei de Costes i fixar iniciatives enfront de la Reforma Local del PP.

Compromís coordinarà una campanya en totes els ajuntaments per a reclamar la liberalització de l’AP-7 en el termini més breu possible. Així ho van ratificar dissabte els edils de Compromís en una Assemblea de Regidors en què, representants municipals de totes les comarques de Castelló, van analitzar i van coordinar les línies estratègiques d’acció política per als pròxims mesos.

En este sentit, els edils de Compromís van acordar reactivar una campanya per reclamar l’alliberament urgent de l’AP-7, ja que “encara que és una històrica reivindicació de la coalició, que compta amb el suport majoritari de la ciutadania de Castelló i està avalada en desenes d’ajuntaments, ni el PP ara ni el PSOE en el seu moment han sigut capaços d’alliberar esta autopista”.

D’altra banda, l’assemblea, celebrada a Benicàssim este dissabte, també va abordar els diferents mecanismes de participació que s’han posat en pràctica en municipis de la província, així com en altres localitats del País Valencià. “Entenem que la política s’ha de fer de baix cap a dalt, per això considerem essencial la participació de la ciutadania en tots els àmbits, els pressupostos municipals, les decisions importants per als municipis… Per este motiu, hem analitzat experiències de consultes i de participació en els municipis”, recalca el president de l’Assemblea, Xavier Trenco.

A més, durant la jornada de treball del dissabte, també es van abordar les “conseqüències nefastes per al municipalisme de la Llei de Reforma Local impulsada pel PP”. Els i les edils de Compromís van acordar prendre totes les iniciatives al seu abast per impedir que es pose en marxa esta llei que “resta competències als municipis i, per tant, minva la democràcia, així com la capacitat dels municipis a decidir sobre molts assumptes que afecten el dia a dia dels ciutadans”.

D’altra banda, la jornada de treball també va servir per a avaluar les conseqüències del Reglament de la Llei de Costes sobre el futur de les vivendes tradicionals del litoral castellonenc.

A l’acte, a més del presidixen-te de l’ens, el portaveu de Compromís a Almassora, Xavier Trenco, van assistir el portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, i representants municipals de localitats com Vila-real, Betxí, Borriol, l’Alcora, Orpesa, Torreblanca, Alcalà, Benicàssim, Cabanes, Costur…