Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “l’objectiu seria passar dels actuals nivells de 30 alumnes per aula als 25, més lògics pedagògicament”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha dit que “si es confirmen les expectatives i baixa el nombre de sol·licituds de places escolars d’Infantil, i aquesta disminució es consolida els propers anys, el que hauria de fer el Consell no seria utilitzar aquesta disminució com excusa per retallar el nombre d’aules i ensenyaments sinó, ben al contrari, rebaixar les ràtios actuals, que són massa elevades, i disminuir-les a uns nivells pedagògicament més acceptables”.

Pañella ha explicat que “l’actual govern valencià cometria un greu error si no aprofitara aquesta oportunitat per a disminuir les ràtios als nivells anteriors, d’uns 25 alumnes per aula, durant el proper curs 2014-15, que serà el darrer d’aquesta legislatura i, esperem, el darrer que gestione un govern del PP. En qualsevol cas, aquesta és la proposta que defensem des de Compromís i que mirarem de consensuar per als cursos acadèmics de la nova legislatura si, com esperem, el nostre pes és decisiu en les decisions que s’hagen de prendre en aquest sentit”.

El diputat de Compromís ha sostingut que “voler utilitzar aquesta disminució de les matriculacions com a excusa per tancar aules escolars i fer fora ensenyants seria un greu error. Necessitem ensenyants capacitats per a dur a terme una bona política que permeta abaixar les xifres de l’actual fracàs escolar. Unes xifres que, per més que el PP ho vulga negar, i a banda d’altres causes, tenen una relació directa amb l’augment de les ràtios de les aules que s’han patit els darrers anys”.