Bota al contingut principal

A les 00:00h del pas d’ahir dimecres 19 de març a hui dijous 20 de març, Compromís va tancar l’urna digital que ha permés des del dia 17 votar per Internet en les primàries de la coalició per a les eleccions europees. Finalment, han sigut 4.577 persones les que han votat via electrònica, un 39% del cens, format per 11.756 militants, simpatitzants i ciutadans inscrits per a participar en les primàries.

La resta del cens tindrà l’oportunitat de participar votant demà dia 21 presencialment en les 93 meses electorals que Compromís ha establert pel territori. Les urnes restaran obertes entre les 18 i les 21 hores, excepte en les tres meses de la ciutat de València, on, a causa de l’elevat nombre de votats, més de 2.000, l’horari de votacions és un hora més ampli, des de les 17 fins les 21 hores, així com en altres meses com Alacant o Paterna. Els horaris i llocs de votació es poden consultar en el mapa disponible en el web http://primaries.compromis.ws/

Compromís ha organitzat per a divendres a partir de les 20h un acte obert en el Centre Cultural Octubre a València per realitzar l’escrutini i proclamació del resultat electoral de les eleccions primàries en un ambient festiu. Durant aquest acte, a partir de les 21 hores, s’anirà informant dels resultats electorals en el diversos pobles i comarques del País Valencià. I, finalment, es proclamarà el resultat i els candidats i candidates electes. Així mateix, altres col·lectius locals de Compromís han organitzat actes i sopars per a celebrar les primeres eleccions primàries que realitza la coalició. L’escrutini de les primàries també podrà seguir-se a l’instant a través de la web http://primaries.compromis.ws/.

Els militants, simpatitzants i ciutadans inscrits en el cens de les primàries estan triant entre els 5 candidats per a encapçalar el cartell electoral de Compromís per al Parlament Europeu: Jordi Sebastià, Enric Bataller, Julià Àlvaro, Isabel Martí i Pedro Sánchez.

Així mateix, també estan cridat a elegir entre els 17 candidats que s’han presentat també per formar part de la resta de la llista: Isabel Martín, Julià Àlvaro i Pedro Sànchez (que també es presenten per formar part de la llista) i Anna Perpinyà, Carles Pineda, Lusa Monllor, Josep Aparicio, Pilar Calpena, Loles Ripoll, Albert Furió, Mònica Àlvaro, Vicent Xavier Vila, Antonio García, Anna Climent, Joana Pascual, Reis Gallego i Vicente Torres.