Bota al contingut principal

El Síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha qualificat de “paripé” les negociacions dutes a terme amb el Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per a aconseguir un nou model de finançament més just amb el nostre territori.

Les declaracions del portaveu de Compromís en les Corts valencianes, Enric Morera, es deuen a la recent publicació de l’informe sobre l’aplicació de l’actual model de finançament de les Comunitats Autònomes que “són una enorme garrotada a les polítiques del Consell i al seu laxitud manifesta en l’exigència d’un model de finançament just, equitatiu i solidari tal com estableix el principi d’igualtat de la Constitució davant el govern Central”, ha criticat el portaveu de la coalició.

Morera ja va recordar al Consell en la passada sessió de control el doble error que cometia el Consell que, d’una banda, no reivindica i, d’altra banda, aplica receptes equivocades de l’austericidi ja que “l’empobriment creixent que patim els valencians és el resultat d’una mala gestió, un mal finançament i la falta d’inversió pública territorialitzada. Des de Compromís sempre hem defensat l’austeritat com una virtut pública, però també creiem en les polítiques públiques d’estímul de l’economia real com a eina de creació d’ocupació i per a propiciar una millora en els ingressos públics. No obstant, les polítiques del Partit Popular han fet tot el contrari i les xifres d’atur actuals i el nivell de dèficit ho corroboren”.

Morera ha posat en relleu la falta de lideratge de Fabra i del PP valencià que van rebutjar portar a Madrid el deute de l’Estat amb els valencians “mentre presenten un informe no consensuat al Ministre Montoro en un exercici de supèrbia que demostra una falta total de consens i de lideratge. Eixe no és el camí, perquè el que demostra es  voluntat negociadora i el que cal ara és un acord que cree noves dinàmiques d’expansió per generar ocupació. I sobre tot, tindre un posicionament clar i ferm ací, en Madrid o on calga i deixar els dobles discursos que només generen inseguretats i desconfiança”, ha denunciat el diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista.