Bota al contingut principal

La congregació religiosa que la regeix ha rebut 156.000 euros de la Generalitat en els darrers 4 anys.

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha anunciat la presentació d’una proposició no de llei en Les Corts per instar el Consell a deixar de subvencionar a la Casa Cuna Santa Isabel i la congregació religiosa que la regeix, Las Siervas de la Pasión.

Segons ha assenyalat Ferri, “la Generalitat Valenciana està subvencionant una entitat sota sospita per les adopcions irregulars de xiquets i xiquetes que foren apartats de les seues famílies biològiques, fent-los creure que havien mort”.

Concretament, Las Siervas de la Pasión han rebut un total de 156.000 euros des de l’any 2010, dins del programa de la Conselleria de Benestar Social de suport a la maternitat. Compromís recorda que l’any 2012 després de la demanda interposada per un grup de 21 valencians i valencianes, la justícia va establir que la Casa Cuna Santa Isabel tenia l’obligació de lliurar als sol·licitants tota la documentació dels seus arxius que fan referència a les seues mares biològiques, resolució que esta entitat subvencionada per la Generalitat ve incomplint de manera reiterada.

Per a Ferri, “és inacceptable que el Consell subvencione sistemàticament una entitat que obstrueix la justícia i, per això, reclamem al govern valencià que deixe fora la Casa Cuna Santa Isabel de les convocatòries de subvencions de 2014”.

Compromís recorda que el grup municipal de la coalició a l’Ajuntament de València també ha denunciat que el consistori governat per Rita Barberá ha concedit més de 528.000€ a la Casa Cuna Santa des de l’any 1991.

Així mateix, la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha hagut de presentar un recurs d’empar davant el Tribunal Constitucional per la negativa de la Mesa de Les Corts, presidida per Juan Cotino, a tramitar una iniciativa parlamentària en què es demanava al Consell la retirada dels títols honorífics a la Casa Cuna Santa Isabel i a la seua directora quan es produïren els fets denunciats, Sor Aurora Gallego.