Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella, considera que la trama Gürtel “tenia molt bones connexions a Castelló, a la diputació, i hauran de donar explicacions els actuals i els anteriors dirigents de la institució”.

El parlamentari per Castelló de la coalició ha fet estes declaracions al voltant de l’actualitat informativa a la qual ha tornat una empresa constructora vinculada a la trama Gürtel i que, segons ha recordat Pañella, “tenia una activitat mercantil molt important amb l’administració en l’època daurada de la Gürtel”.

Segons Pañella, “ara és per la reforma de la seu dela FVMP a Castelló, però cal tindre una miqueta de memòria i consultar l’hemeroteca, la referent a la legislatura 2003-2007, quan l’empresa PIAF portava el manteniment de la Diputació de Castelló i tots els mesos tenien reconeixements extrajudicials de factures, d’unes factures que sempre eren molt elevades”.

Els treballs de la mercantil no sols afecten a la FVMP o la diputació, sinó també a l’Ajuntament de Castelló i altres ajuntaments de la província, com Vila-real, on l’empresa facturava amb el PP grans quantitats de diners, sense tindre el contracte en vigència.

Per això, Pañella considera que l’actual president de la Diputació com l’anterior, Carlos Fabra, “han de donar explicacions públiques a la ciutadania, cal total transparència i cal que es depuren les responsabilitats pel bé de la credibilitat de les nostres institucions i també de la democràcia”.