Bota al contingut principal

La coalició considera inacceptable que s’òbriga la porta a una segona pressa del Xúquer.

La coalició Compromís ha criticat el protocol d’actuacions i compromisos que ahir firmà el Vicepresident Císcar amb el seu homòleg de Castella La Manxa i amb el ministre Cañete per ser una sentència de mort per al riu, l’Albufera i els regants.

Segons el portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, “este protocol que havia d’haver-se tractat en el Consell de l’Aigua de la Demarcació del Xúquer i no de la manera en què ho han fet els dirigents del PP, s’ha firmat sense cap tipus de consens ni coneixement per part dels integrants del Consell de l’Aigua”.

Per a Compromís, este protocol dóna l’esquena als interessos dels regants de la Ribera i s’ha firmat en contra de les necessitats de l’Albufera i dels nostres ecosistemes. “Este Pla del Xúquer –ha afegit Ponce- suposa un clar endarreriment respecte als altres esborranys del Pla Hidrològic i un endarreriment també respecte al també nefast Pla del Xúquer de l’any 1998”.

Segons el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, “el ministeri ha trencat totes les vies de consens amb els regants de la Ribera perjudicant-los greument, a la vegada que comprovem com Castella-la Manxa consolida i millora el seu aprofitament del Xúquer”.

Així mateix, el diputat de Compromís considera inacceptable que este protocol deixe oberta la porta per a una segona pressa del Xúquer, beneficiant l’ús privat d’un bé públic com és l’aigua.

Per a Baldoví, “este protocol perjudica el cabal mediambiental i l’ús social i agrícola de l’aigua en La Ribera per a primar l’ús de l’aigua per al benefici privats d’uns interessos molt concrets”.