Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha tingut coneixement del repartiment entre alumnes de diferents col·legis d’un còmic coeditat per l’Ajuntament de Castelló i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que davall el títol ‘Norma a l’atac’ pretén divulgar entre els alumnes de primària el contingut de les normes del valencià establertes a Castelló l’any 1932.

Segons Ferri, “el contingut d’aquest còmic és totalment inadequat per als lectors als qui va dirigit ja que ofereix una visió masclista, xenòfoba i violenta del món, i estereotipa la relació entre homes i dones i la visió sobre les persones d’altres països”.

El còmic està protagonitzat per Maria Excepció i Norma Castelló, dues amigues que viuen relacions amoroses turmentoses. Maria inicia una relació amb un home rus, de qui es sospita que és “un mafiós dels que es dediquen al tràfic de blanques” i que acaba deixant-la per un altra abocant-la a una borratxera tan gran que acaba hospitalitzada. Norma viatja a l’estranger, on coneix un home del qual s’enamora i comencen una relació, se’n vénen junts al País Valencià per a després adonar-se’n que ell només volia despertar els seus “desitjos sexuals més baixos” per a aprofitar-se d’ella i acaba deixant-la per la seua amiga Maria. Norma i Maria s’enfronten i es dediquen frases com “vaig a preparar un atemptat contra tu” o “em tancaran a la presó per presumpta temptativa d’assassinat”. La història encara sorprendrà amb l’aparició d’un home africà de qui es té por que els transmeta la SIDA.

Des de Compromís es reclama a la Conselleria d’Educació que retire el còmic dels centres educatius per transmetre uns valors totalment negatius a l’alumnat. “De la mateixa manera –ha afegit Ferri- considerem que l’Ajuntament de Castelló i l’AVL haurien de tindre més cura a l’hora de destinar els seus recursos, ja que és inacceptable l’edició d’aquest còmic amb fons públics”.