Bota al contingut principal

El Consell General de Compromís ha aprovat este matí a Burjassot el protocol que regirà la coalició amb què la formació política valenciana concorrerà a les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 25 de Maig amb altres organitzacions de l’estat espanyol.

Amb el 84% dels vots a favor, el Consell General ha aprovat concórrer a les europees en coalició amb Equo, la Chunta Aragonesista, Participa: Ahora tú decides i altres formacions i moviments socials. Esta coalició electoral estarà encapçalada pel candidat de Compromís, Jordi Sebastià, que guanyà les primàries celebrades la setmana passada i tindrà la denominació específica al País Valencià de ‘Coalició Compromís: Primavera Europea’.

Així mateix, Compromís ha aprovat, amb el 95% dels vots favorables dels assistents al Consell General, les bases a partir de les quals es confeccionarà el programa electoral per a les europees. Estes bases programàtiques, recollides en un document anomenat ‘Per una Europa de les persones’ estableix la voluntat de la coalició de “cooperar per a fer possible una PRIMAVERA EUROPEA des de la ferma voluntat democràtica, la defensa dels drets i llibertats, la dignitat de les persones i els pobles, la justícia social i ambiental”.

Així mateix el programa electoral de la coalició proposarà obrir un nou procés constituent europeu, reclamarà una nova Carta dels Drets Socials, reivindicarà l’Europa dels Pobles, apostarà per polítiques dotades d’inversions per a la creació d’ocupació en una economia al servei de les persones i per la transició ecològica de l’economia cap a un altre model productiu i de consum basat en l’economia social, sostenible i del bé comú. De la mateixa manera una de les altres claus del programa serà convertir Europa en un espai de llibertat i seguretat per a totes les persones, lliure de discriminació, racisme i xenofòbia.

Finalment, el Consell General ha ratificat amb el 82% dels vots a favor la llista de candidats de Compromís, sorgits de les primàries, que s’aportaran a la coalició per a les Europees. El cap de llista d’esta coalició, Jordi Sebastià, ha tancat l’acte amb una intervenció en què ha volgut reivindicar la política “com l’art de regular la vida en comú per a què la gent siga cada vegada més feliç”.

Segons Sebastià, “Compromís treballarà per què Europa deixe de realitzar polítiques en base al que interessa els bancs i el centre de les seues actuacions siguen les persones. Estem en un moment molt perillòs en què la Unió Europea ha perdut les seues senyes d’identitat, com són la justícia social i mediambiental, que ha de recuperar”.