Bota al contingut principal

Compromís ha denunciat que el Govern tarda set mesos a respondre amb estudis als riscos sísmics derivats del magatzem de gas Castor, enfront de les costes de Vinaròs.

La formació política indica que la tramitació d’aquest assumpte és “negligent”, atès que “ni l’empresa va estudiar ni l’administració va sol·licitar estudis sísmics en la zona” i el Govern “no té cap conclusió”.

Segons el Govern, assenyala Compromís, fins que no estiguen disponibles els estudis sol·licitats a l’Institut Geològic i miner d’Espanya i a l’Institut Geogràfic Nacional, no es pot contrastar els riscos derivats d’aquesta activitat sísmica.

Compromís recorda que la pregunta formulada a principis de setembre pel diputat Joan Baldoví sobre els primers sismes provocats per les primeres operacions en la planta marina del projecte Castor ha tardat més de mig any a ser resposta.

A pesar que la resposta està datada en 24 de gener, no va ser fins a ahir quan es va aportar a Compromís.

Baldoví posava de manifest al setembre que l’Institut Geogràfic Nacional havia registrat desenes de sismes l’epicentre dels quals s’ha localitzat a 30 quilòmetres de la costa del nord, concretament, enfront de Peníscola, Benicarló i Vinaròs, advertint que la causa d’aquests moviments era la injecció de gas.

El diputat va preguntar llavors si contemplava el projecte aquests possibles sismes així com quins riscos ocasiona aquests moviments sísmics en una planta de gas.

La resposta donada ara “reconeix que no estava prevista l’activitat sísmica produïda, i per açò es va procedir a suspendre l’operació d’emmagatzematge sobre la base del principi de prudència pera determinar la relació exacta entre la injecció del gas matalàs i l’activitat”.

I a més afig que l’empresa ha adoptat mesures per a garantir la seguretat d’aquestes injeccions.