Bota al contingut principal

Naix “Primavera Europea” un projecte de Compromís, EQUO i Cha per a les Eleccions Europees.

Amb l’objectiu de construir una Europa per a les Persones, “Primavera Europea” és el nom escollit per la coalició per a difondre la seua proposta política conjunta per als comicis de maig.

En el manifest difós en la web primaveraeuropea.eu s’han exposat els deu punts clau consensuats per la coalició: Rescatem Persones, Democràcia Real, Solidaritat, Europa dels Pobles, Drets, Economia Verda, Joves amb Futur, No Devem No Paguem, Europa Sostenible i Fraternitat Global.

L’objectiu de Primavera Europea, segons els seus membres (Compromís, EQUO, Chunta Aragonesista, Democràcia Participativa, Per un Món Més Just, Partido Castellano, Caballas (Ceuta) i Socialistas Independientes de Extremadura-SIEX), és plantejar una alternativa a un austericidi que empobreix a milions de persones i hipoteca el futur dels joves. Per això, i a través de la ciutadania, han decidit passar a l’ofensiva i reinventar Europa des de la solidaritat, la democràcia i la sostenibilitat.

Un altre punt clau, segons el parer d’aquestes formacions, és fomentar la mobilització i el vot per a posar a Europa del costat de la ciutadania i no dels mercats i la Troica. I és que, tal com han recordat, més del 80% de la nostra legislació ve imposada des de Brussel·les. A més, la UE constitueix un espai idoni per a combatre reptes globals com la regulació dels mercats financers, el canvi climàtic i els populismes xenòfobs i anti-europeus.

Finalment, des de Compromís, Equo i la CHA han animat a la ciutadania al fet que participe i firma el manifest.