Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat hui en Les Corts una petició de compareixença del Vicepresident del Consell, José Císcar, i peticions de documentació per demanar explicacions per la modificació pressupostària efectuada pel Consell per assumir 1.306.897 euros dels deutes pendents de la Fundació V Encuentro.

Per a Oltra, “és inadmissible que a hores d’ara els valencians i valencianes seguim pagant la Visita del Papa a València a través d’una fundació que no ha tingut cap activitat, ni raó de seguir existint des del 2006”.

“Este és un clar exemple de deute il·legítim que no tenim perquè assumir –ha afegit Oltra-, no pot ser que vinga a València el màxim pontífex de l’església catòlica i de la gran despesa econòmica que suposà, l’arquebisbat només haja pagat fins el moment 10.000 euros, requerits per a constituir la Fundació V Encuentro. Des de Compromís considerem que hauria de ser l’arquebisbat qui assumira tot el deute que encara li resta a esta fundació i no només una part”.

Segons ha explicat Oltra, “malgrat les reiterades peticions de documentació que hem realitzat, mai se’ns ha facilitat la relació de factures a què han anat destinats els diners públics que l’administració valenciana ha aportat a esta fundació”.

Des de Compromís es denuncia l’opacitat amb què el govern del PP vol liquidar una fundació responsable de l’organització d’un esdeveniment que s’ha vist completament esguitat per la corrupció de la trama Gürtel. S’aproven modificacions pressupostàries per a liquidar uns comptes que no quadren, uns comptes que cal auditar. Volem saber la veritat –ha assegurat Oltra-, volem conéixer les dimensions del saqueig, del forat que ha fet el PP al benestar de les valencianes i els valencians, en este cas a través de la visita del Papa”.