Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Fran Ferri ha rebutjat les intencions del govern central d’impulsar una concentració de cooperatives de crèdit xicotetes quant estan demostrant sobrada solvència.

Segons ha assenyalat Ferri, “les alarmes sobre les intencions del govern central saltaren amb una recent intervenció del ministre d’Economia, Luis de Guindos, davant la Comissió d’Economia del Congrés dels Diputats, en què anuncià que l’executiu realitzarà en els pròxims mesos una actualització del règim jurídic de les cooperatives de crèdit”.

Per a diputat de Compromís, “cal destacar que la major part de les cooperatives de crèdit -més de la meitat- són valencianes, i responen a la modalitat de Caixes Rurals. Precisament, les caixes rurals valencianes van presentar el 2013 balanços en positiu amb un benefici conjunt de 15.350.000 d’euros. Destaca sobre manera el resultat de les caixes rurals, que no han afrontat cap tipus de procés de fusió, que han triplicat els seus resultats”.

És per això que des de la coalició es reclama al govern central que cesse este procés de concentració. En eixe sentit, Compromís, a través del seu diputat al Congrés Joan Baldoví, registrarà una pregunta dirigida al Ministre d’Economia perquè explique quins canvis planeja introduir en les cooperatives de crèdit i quina es la justificació per impulsar la seua concentració quan els resultats demostren la solvència de les caixes rurals de petita dimensió.

Segons Ferri, “la política del Partit Popular va destinada a transferir tot el sector financer a la gran banca. Després de regalar-los la quota de mercat de les Caixes d’Estalvi, sembla que ara busquen entrebancar el gran paper que juguen les xicotetes cooperatives de crèdit. Davant això, des de Compromís, defensem un model financer més proper, transparent i democràtic per a donar resposta a les necessitat de les empreses valencianes”.