Bota al contingut principal

La formació valenciana Compromís, el partit ecologista Equo i la Chunta Aragonesista (CHA) presentaran demà a Madrid la coalició Primavera Europea amb la qual es presentaran a les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 25 de maig.

La coalició es completa amb el partit Por un Mundo Más Justo (PUM+J), Democracia Participativa (un partit els representants del qual es comprometen a votar el que decidisquen els seguidors consultats a través d’Internet), el Partido Castellano (PCas), l’organització de Ceuta Caballas i els Socialistas Independientes de Extremadura (SIEX).

Segons asseguren els seus promotors, aquesta coalició naix amb l’objectiu de “Construir una Europa de les Persones que supose una alternativa real a l’austericidi que empobreix milions de persones i hipoteca el futur dels joves”. “Una alternativa que reinvente Europa des de la solidaritat, la democràcia i la sostenibilitat”.

En la presentació estaran presents els tres primers candidats de la llista: Jordi Sebastià, de Compromís; l’ecologista francés Florent Marcellesi, d’EQUO, i Ángela Labordeta, filla de l’exdiputat i cantautor José Antonio Labordeta, que representarà a la CHA.

Així mateix, l’acte comptarà amb la presència del coportaveu federal d’EQUO, Juan López de Uralde, el president de CHA, José Luis Soro, i els dirigents de Compromís Enric Morera i Joan Baldoví, així com membres de la resta de formacions coaligades.