Bota al contingut principal

El cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), junt als representants de la llista de les altres formacions: Florent Marcellesi (Equo), Ángela Labordeta (Cha) i també membres de Por un Mundo Más Justo, Participa, Partido Castellano, Socialistas Independientes de Extremadura, Coalición Caballas (Ceuta) i Socialistas por Tenerife, han fet hui la presentació oficial als mitjans de comunicació estatal, per donar a conéixer les persones que encapçalaran la llista i, també, els eixos ideològics de la coalició.

Sebastià s’ha presentat al públic com alcalde de Burjassot, “el poble conegut per tindre la radiotelevisió pública valenciana tancada, eixa RTVV que tornarà i que recuperarem nosaltres”. Dit això, el cap de llista ha fet una repassada del que pensa fer la coalició a Europa: treballar per les persones, per la dignitat dels habitants dels països membres de la unió i donar-los la paraula i la participació.

El representant de Compromís també ha recordat que la coalició portarà la veu del País Valencià a Europa, una veu fins ara marginada o que no existeix.

Els joves, el treball, el medi ambient, els drets socials, la renda mínima garantida, dotar al Parlament Europeu de més poder i més participació de la ciutadania, han estat alguns dels temes comentats en la roda de premsa.

Sebastià ha coincidit amb els altres candidats en la necessita de canviar Europa, “de reiniciar-la des de la democràcia, des dels drets socials, des del respecte als pobles i des de l’ecologia”.

Sebastià ha animat militants i simpatitzants de totes les forces a treballar en la campanya perquè allà on siga la coalició “serà la primavera, eixa primavera que tant necessiten les persones que creuen que una altra Europa és possible i també necessària”.

El candidat de Compromís també ha repassat iniciatives de la coalició, com #rescatempersones o l’auditoria del deute públic, mesures aplicables també fora del País Valencià “i necessàries per a donar prioritat a la ciutadania, no a la troica o als bancs que semblen ser els únics perjudicats perquè són als únics que rescaten”.