Bota al contingut principal

Pregunta “per què no es fa cas de les seues recomanacions sobre transport escolar d’alumnes que viuen a menys de tres quilòmetres en línia recta”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “la Conselleria du mes d’un any incomplint la recomanació de la Defensora del Poble, Soledad Becerril, que l’insta a modificar el criteri que exclou del transport escolar tot l’alumnat de Primària i Educació Secundària Obligatòria que viu a menys de tres quilòmetres de distància en línia recta del centre escolar al qual assisteixen”.

Pañella ha declarat que “no s’entenen les raons d’aquest incompliment. Si el pronunciament de tota una autoritat com és la Defensora del Poble, que té l’obligació legal d’exercir de mitjancera entre les administracions i la ciutadania, s’ha de desoir com fa la Conselleria, no s’entén quin sentit té el manteniment d’aquests organismes. Si aquesta institució, després d’analitzar les raons que han dut l’administració a implantar aquest requisit, troba que és completament injust i que cal modificar-lo, no entenem com pot dur la Conselleria més d’un any sense haver-lo acatat i obrat en conseqüència”.

El diputat de Compromís ha explicat que “ha estat justament per aquesta raó que li he presentat una pregunta parlamentària a la consellera, per saber quan té previst atendre aquesta recomanació de la Defensora del Poble, si és que la pensa atendre; i, cas que no siga així, quines raons al·lega per a incomplir una recomanació d’una institució cabdal en el nostre sistema polític com és aquesta”.