Bota al contingut principal

Diu que “el govern valencià no es pot limitar a dir que ha presentat una al·legació, com si el govern que les ha d’autoritzar no fora del seu mateix partit”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “el Consell ha respost la meua pregunta parlamentària sobre Columbretes i les prospeccions petrolíferes que es volen fer al seu entorn, assegurant que està en contra d’aquestes prospeccions i que li ha presentat ja la seua al·legació al respecte al govern espanyol, que és qui té la competència sobre el tema”.

Pañella ha declarat que “aquesta postura de limitar-se a “acomplir el tràmit” és senzillament inacceptable. El Consell valencià està format en exclusiva per membres del PP, que és el mateix partit que governa l’estat. No es pot limitar, per tant, a fer constar la seua oposició, no sabem amb quin grau de sinceritat, i després deixar que el govern de l’estat continue duent endavant els seus projectes agressius contra l’entorn de les nostres illes, com si la cosa no anara amb ell, i limitant-se a respondre que “jo ja he fet constar la meua oposició”.

El diputat de Compromís ha exigit del Consell, “si vol que de veritat ens el creguem, una oposició activa i sense escletxes, utilitzant tota la seua força de pressió, si és que realment la té, fins aconseguir que els seus companys de partit facen marxa enrere en el projecte. Cas de no fer-ho així, haurem de pensar una d’aquestes dues coses, i no sé quina seria més vergonyosa per al PP valencià: o que en realitat no volen parar les perforacions, i es limiten a declarar-ho per pur electoralisme, per mirar d’evitar el mal que el seu suport a les perforacions els podria generar electoralment; o bé que, en realitat, no pinten res a Madrid, en relació a la direcció del seu partit, i que els seus caps els menyspreen quan insinuen, tímidament això sí, que caldria aturar les perforacions. I sincerament, no sabem quina de les dues possibilitats és més lamentable.