Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “la manca de documents fiables de traçabilitat pot constituir a més un greu risc per a la salut”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat “l’onada de robatoris que pateix el camp valencià i els nombrosos casos de falsificació dels mecanismes de traçabilitat (DATA), pels quals es garanteix la provinença legal dels productes agraris. De fet, la Guàrdia Civil ha detectat falsificacions d’aquestes característiques en molts comerços, i aquest fet està causant la lògica alarma entre els agricultors, que fa molt de temps que demanen mesures contundents contra aquesta venda de mercaderia il·legal”.

Pañella ha afirmat que “davant d’aquesta situació, el vicepresident del Consell, José Ciscar, va anunciar una nova normativa per a frenar els robatoris, que entraria en vigor el mes de març. Però ha acabat ja aquest mes i continuem sense tindre constància de cap nou marc legal més efectiu i contundent per a fer front a aquests robatoris i falsificacions”.

Per tant, el diputat de Compromís ha presentat “una pregunta parlamentària per a que el conseller de Presidència i d’Agricultura ens explique “quan té previst el Consell estipular els mecanismes de control necessaris per a evitar la proliferació de gènere agrícola il·legal, tenint en compte a més els riscos per a la salut que pot suposar la manca de documents de traçabilitat fiables, que avalen tots els passos que ha donat aquest producte des del lloc on s’ha cultivat fins arribar al consumidor”. I, per suposat, volem saber també “de qui manera pensa el Consell aplicar eixes mesures anunciades”.