Bota al contingut principal

La votació es va perdre per 43 vots en contra del PP i 39 a favor de l’oposició.

La proposició no de llei ha tingut els vots en contra dels (43 dels 55) diputats del PP (12 diputats abstens de la bancada popular) i el suport (39 vots) dels 6 diputats de Compromís que la proposaven, els 5 d’EUPV i part del PSPV, ja que del 33 que disposa el grup socialista només van votar 28.

Es dona la circumstància que si hagueren estat tots els diputats socialistes la votació s’haguera guanyat 43 a 44 i s’haguera aprovat la proposta de Compromís, paralitzant així l’arranjament i les supressions d’unitats escolars.

Des de Compromís s’ha destacat que es una vertadera llàstima que s’haja perdut la votació per l’absència dels diputats del PSOE i que demostra la falta d’interès real per l’escola pública i en valencià.

La iniciativa la va defensar el diputat de Compromís, Josep M. Pañella, qui va acusar el govern ‘d’enfonsar l’escola pública’, i de castigar l’ensenyament en valencià.

Membres de les AMPA i de la plataforma PROU d’Ontinyent van anar convidats per Compromís al debat de les Corts i van poder assistir en primera persona al resultat de les votacions i les intervencions dels diferents grups polítics.

A més, Compromís ha denunciat l’eliminació d’unitats escolars conseqüència d’esta intervenció de la Conselleria. Exactament, s’han creat sis unitats d’Infantil, 112 de Primària i cinc d’educació especial. En canvi, s’han suprimit 152 d’Infantil, 69 de Primària, tres d’ESO i cinc d’educació especial, en total, una diferència de 106 unitats menys que els curs passat.