Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “pretenen impedir que un nou govern que els substituïsca puga restablir tècnicament les emissions”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha acusat el PP “de voler dur endavant una política sistemàtica de desballestament de RTVV, de tota la seua xarxa, material i instal·lacions, amb l’objectiu, inconfessat però ben evident, d’impedir o almenys entrebancar tot el que els siga possible que un nou govern autonòmic que els succedisca puga reprendre les emissions”.

Segons el diputat de Compromís, “estan volent aplicar una autèntica tàctica de terra cremada, amb l’objectiu que siga el més difícil possible que, després de les eleccions de d’ací un any, es puguen reprendre les activitats de RTVV; però d’una nova RTVV com cal, en valencià, lliure, oberta i plural. Com ho va ser, sense anar més lluny, les darreres setmanes del seu funcionament, quan les treballadores i treballadors de la casa van obrir les finestres, davant del buit de poder existent, i van deixar-hi entrar tota la realitat exterior que tants anys de censura i boicots del PP havien impedit”.

Pañella ha assegurat que “des de Compromís vigilarem en tot moment que no puguen executar impunement les seues intencions desballestadores, ens oposarem parlamentàriament i vigilarem també des del punt de vista judicial que no puguen saltar-se la normativa legal sobre el tema. Pensem que la recuperació d’una televisió valenciana en valencià, oberta i plural és massa important per al nostre país i per a la ciutadania com per a deixar-la malbaratar per actuacions de dubtosa legalitat per part d’aquells que intueixen que s’acaba el seu cicle de govern i volen destruir-ho tot abans que puga ser utilitzat per gent nova, des d’uns altres paràmetres més plurals i democràtics. RTVV ha de tornar, això en Compromís ho tenim clar, però ha de tornar netejada de tants vicis i tantes censures que durant anys el PP li havia anat enganxant”.