Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “és vergonyós que el Govern valencià justifique la manca de connexions que pateix l’aeroport de l’Altet i done el vist i plau al fet que el Govern central no considere prioritària la construcció d’esta infraestructura per a un dels principals aeròdroms de l’Estat”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després de la Comissió d’Obres Públiques que ha tingut lloc hui a Les Corts i en la que Compromís havia demanat la compareixença de la consellera Isabel Bonig per a que explicara les declaracions que va realitzar en les que considerava que l’aeroport de l’Altet no necessita connexió ferroviària. Finalment, ha estat el secretari autonòmic d’Infraestructures, Medi Ambient i Territori, Victoriano Sánchez, qui ha comparegut.

En este sentit, la diputada de Compromís ha explicat que “el secretari autonòmic s’ha dedicat durant la seua intervenció a justificar que el Ministeri de Foment no pense realitzar les inversions necessàries per connectar l’aeroport amb tren, una postura del tot injustificable si tenim en compte que el de l’Altet és l’aeroport pitjor connectat de la Mediterràneia”.

Mireia Mollà ha afegit que “cal tenir en compte, a més, que la província d’Alacant rep menys inversions que la mitjana en els Pressupostos Generals de l’Estat i que entre 2008 i 2013 este diferencial, tenint en compte la distribució de la població, es fixava en 1.662 milions d’euros, unes dades que fan incomprensible que el secretari autonòmic no defense la necessitat d’inversions claus com la connexió de l’aeroport”.

“Lamentem que per al Govern valencià la prioritat siga rentar la imatge dels seus companys de partit a Madrid i no defensar els interessos dels alacantins i alacantines, que seguiran patint esta manca de connexions que afecta de manera directa la nostra economia, especialment si tenim en compte la importància del sector turístic”, ha apuntat.

Sistema TAM

La diputada Mireia Mollà també havia demanat a la Conselleria explicacions sobre el futur del sistema TAM d’Alacant. Però, el secretari autonòmic no ha donat cap informació sobre la nova adjudicació del servei interurbà i, per tant, la diputada ha afirmat que “malauradament, no podem tenir coneixement de com quedarà este servei bàsic per garantir una mobilitat sostenible a la comarca de l’Alacantí”.