Bota al contingut principal

Jordi Sebastià, candidat de Compromís per a les eleccions al Parlament Europeu, ha manifestat que la problemàtica que està vivint la Ribera degut al nou Pla de Conca del Xúquer serà una de les seues prioritats quan estiga a Brussel·les. Sebastià manifesta que “el nou Pla de Conca és clarament contrari a la normativa europea, arriba amb anys de retard i, en lloc de solucionar els problemes que estava sofrint la Ribera amb l’aigua, el que fa és agreujar-los”.

Cal recordar que aquest Pla de Conca està causant una gran frustració i malestar tant en els regants com els usuaris de boca. “Gràcies a l’esforç dels regants de la Ribera, s’ha produït un estalvi d’aigua molt important, però tot eixe estalvi d’aigua se’n va a la Manxa Oriental, a afavorir els grans terratinents que viuen de les subvencions europees. I encara que semble mentida, nega la concessió directa d’aigua per a la Ribera. Per a la Ribera ni una gota d’aigua”.

Aquest Pla, a més, “posa en greu perill la supervivència de l’Albufera i obri les portes al transvasament d’aigua al Vinalopó. Aigua que aniria al Vinalopó per a l’especulació i el negoci, no per al reg. I per si tot açò fóra poc, s’haurà de reformar l’any que ve”.

Jordi Sebastià afegeix que “tot aquest procés ha demostrat l’escàs pes específic del govern d’Alberto Fabra. Els ajuntaments del PP de la Ribera enlloc de defensar els drets dels seus ciutadans, han pegat cabotada a les ordres rebudes des de la Generalitat. I per la seua banda, Fabra, igual que en el finançament, no ha lluitat pels drets dels valencians en general i dels riberencs en particular. Podem dir que María Dolores de Cospedal li ha guanyat la partida a Alberto Fabra”.

Cal assenyalar també que el candidat del PP al Parlament Europeu, Arias Cañete, ministre d’Agricultura, ha estat la persona que ha aprovat aquest pla que condemna la Ribera. Els riberencs i riberenques ja sabem a qui no hem de votar.

Per últim, Sebastià ha manifestat que “els valencians necessitem tindre veu pròpia a Europa, només així podem defensar els nostres drets. L’aigua n’és un clar exemple. Els diputats valencians del PP i del PSOE quan ixen de València obliden a qui han de servir, i es dediquen a fer seguidisme del que els dicten des de les seus centrals dels seus partits, amb domicili a Madrid. Vull ser, també, la veu de la gent de la Ribera a Europa”.