Bota al contingut principal

El candidat de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), ha demanat aquest matí que les diferents administracions públiques “congelen, de manera cautelar, totes les subvencions pendents que té per cobrar el PP, fins que la justícia resolga allò reflectit en els informes de la UDEF i, de confirmar-se aquesta informació, que les administracions obliguen també al PP a retornar totes les subvencions de les eleccions reflectides en l’informe policial”.

De la mateixa manera, Sebastià també ha declarat que, davant un clar cas de delicte electoral, “allò convenient fóra que s’imputara a tots els administradors electorals que ha tingut el PP de les campanyes en les quals la UDEF ha detectat ingressos irregulars”.

Per al candidat de Primavera Europea, “la credibilitat de la democràcia està en dubte en aquests moments per la mala praxi del PP en matèria electoral. Per això, les administracions públiques i la justícia han de garantir el joc net i que totes les candidatures estiguen en igualtat de condicions a l’hora de comparèixer en una campanya electoral, cosa que no ha passat fins al moment segons l’informe de la UDEF”.

Per a Sebastià, “la legislació electoral és molt clara i cal aplicar-la. L’informe de la UDEF és molt dur i no es pot donar ni un minut de treva als qui han jugat amb avantatge i s’han saltat les normes, per això demanem a la justícia que actue amb rapidesa i també que ho faça amb rotunditat, pel bé de la democràcia i per la credibilitat de les institucions”.