Bota al contingut principal

El cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), ha assegurat hui que “volem representar a Brussel·les els interessos directes dels ciutadans i ciutadanes i canviar el rumb d’esta Europa monocolor per a que les institucions tornen a estar al servei de les persones”.

Sebastià ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui a Elx, junt a la diputada i portaveu local, Mireia Mollà, i Antonio García, l’il·licità que forma part també de la candidatura electoral de Primavera Europea.

El cap de llista ha afirmat que “la nostra voluntat és portar els problemes de les persones a les institucions europees, ja que el nostre programa global es nodreix precisament d’estes qüestions locals que són les que afecten de manera més directa a la ciutadania, un fet que els eurodiputats de PP i PSOE han oblidat durant esta legislatura”.

Jordi Sebastià ha destacat que “treballarem per les persones, per la dignitat dels habitants dels països membres de la Unió, per assolir una major participació ciutadana, per una parlament europeu amb major autonomia, per acabar amb esta cessió a la troika de la sobirania popular i per posar en marxa un procés constituent que recupere una Europa de les persones”.

Pel que fa a Elx, el cap de llista de Primavera Europea ha destacat que “elevarem al parlament europeu la problemàtica del morrut roig que afecta a este principal palmerar d’Europa, però que és, en definitiva, un problema de tot el continent contra el que s’han de prendre totes les mesures possibles per eradicar-lo, destinant els fons per a la investigació i la lluita directa amb un pla en el que este municipi ha de convertir-se en el centre de les accions”.

Alhora, Jordi Sebastià ha assegurat que “reivindicarem a Europa unes connexions dignes i això implica que Elx han de quedar connectats pel Corredor Mediterrani i garantir un este mitjà fonamental per a la nostra economia productiva, com és el cas del calcer, una indústria per la qual Europa ha de vetllar i evitar tot tipus de competència deslleial”.

A més de Compromís, Primavera Europea està integrada per Equo, la Chunta Aragonesista, Por un Mundo Más Justo, Participa, Partido Castellano, Socialistas Independientes de Extremadura, Coalición Caballas (Ceuta) i Socialistas por Tenerife.