Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Juan Ponce ha denunciat la tardança en l’arribada dels mitjans aeris a l’incendi que ahir va devastar la Serra Perenxisa en els termes de Torrent i Xiva.

Per a Ponce, “resulta incomprensible que els avions aplegaren amb 40 minuts de retard des del moment que es va donar l’avís, estant les bases des d’on parteixen estos efectius a molts pocs minuts de vol del lloc de l’incendi”.

Els mateixos veïns han denunciat la descoordinació que es va produir i açò juntament amb la tardança ha suposat que es cremaren cases i es desallotjara a milers de persones. El diputat de Compromís recorda que ahir estàvem en alerta 3 per tant tots els mitjans havien d’estar preparats per actuar ràpidament.

“Amb este incendi s’ha posat de manifest, una vegada més, que en els vint anys de gestió del govern del PP no s’ha fet res en l’anomenada interfície urbano-forestal, és a dir les zones de contacte entre el mont i les urbanitzacions, aquesta precisament molt propera a València i amb milers d’habitants”.

Segons Ponce, “este incendi ha posat de manifest també que les retallades reiterades tant en extinció com en vigilància al final passen factura. Estan desprotegits la major part dels nostres monts perquè en 2010 es va reduir dràsticament el nombre de brigades d’emergència per a l’estiu, però a més a més durant l’hivern no hi ha unitats de vigilància forestal, no hi ha vigilants que puguen avisar dels conats d’incendi, un autèntic despropòsit”.

“Com durant la tardor i l’hivern no ha plogut pràcticament res, els monts estan molt secs el que obliga a extremar les precaucions i tindre la resposta més ràpida possibles per a intentar parar els focs, res d’això es va fer en l’incendi d’ahir i veiem els resultats”, ha conclòs el parlamentari de Compromís.