Anar directament a les notícies

Ponce: “Els efectius aeris arribaren amb retard a l’incendi d’ahir a la Serra Perenxisa”

Publicat el en Medi Ambient

El diputat de Compromís Juan Ponce ha denunciat la tardança en l’arribada dels mitjans aeris a l’incendi que ahir va devastar la Serra Perenxisa en els termes de Torrent i Xiva.

Per a Ponce, “resulta incomprensible que els avions aplegaren amb 40 minuts de retard des del moment que es va donar l’avís, estant les bases des d’on parteixen estos efectius a molts pocs minuts de vol del lloc de l’incendi”.

Els mateixos veïns han denunciat la descoordinació que es va produir i açò juntament amb la tardança ha suposat que es cremaren cases i es desallotjara a milers de persones. El diputat de Compromís recorda que ahir estàvem en alerta 3 per tant tots els mitjans havien d’estar preparats per actuar ràpidament.

“Amb este incendi s’ha posat de manifest, una vegada més, que en els vint anys de gestió del govern del PP no s’ha fet res en l’anomenada interfície urbano-forestal, és a dir les zones de contacte entre el mont i les urbanitzacions, aquesta precisament molt propera a València i amb milers d’habitants”.

Segons Ponce, “este incendi ha posat de manifest també que les retallades reiterades tant en extinció com en vigilància al final passen factura. Estan desprotegits la major part dels nostres monts perquè en 2010 es va reduir dràsticament el nombre de brigades d’emergència per a l’estiu, però a més a més durant l’hivern no hi ha unitats de vigilància forestal, no hi ha vigilants que puguen avisar dels conats d’incendi, un autèntic despropòsit”.

“Com durant la tardor i l’hivern no ha plogut pràcticament res, els monts estan molt secs el que obliga a extremar les precaucions i tindre la resposta més ràpida possibles per a intentar parar els focs, res d’això es va fer en l’incendi d’ahir i veiem els resultats”, ha conclòs el parlamentari de Compromís.

  • Lucía

    Me llamo Lucía y vivo en Calicanto. Mi marido y yo corríamos habitualmente por la zona quemada. Nunca hemos un forestal, no hay cortafuegos, el barranco del Gallego estaba lleno de arbustos,, cañizos secos, maleza, fácilmente inflamable. Estos días de Pascua con mucha gente por la zona habia cero vigilancia. Nos preguntamos qué recursos se destina en este espacio natural protegido a la prevención, a la vigilancia, a la concienciación ciudadana. Hace unas semanas estuvimos corriendo en la Murta de Alzira, antes de entrar hay una caseta forestal com vigilancia, nos pidieron el DNI y nos dieron unas normas básicas . Creo que eso es fundamental, eso crea conciencia. Es lamentable todos los años igual, cientos y cientos de hectáreas quemadas. Qué pasa con nuestros gobernantes? A qué se dedican? Por qué los de la UME llegaron a las 19.35, cuando el primer aviso del incendo había sido alas 11.00? No entiendo nada. Estoy indignada y por supuesto no me trago lo del Rayo Latente, seguro que hay algún interés en ello.