Bota al contingut principal

A petició del col·lectiu de Compromís per Xixona, el passat 14 d’abril, el síndic del grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, va presentar a la mesa de les Corts una pregunta formal a la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, sobre les intencions del Consell de privatitzar la planta de tractament de residus Pedra Negra SA situada a Xixona.

Segons Morera, Pedra Negra SA té un patrimoni net de 8 milions d’euros, obté beneficis i es troba en una situació financera sanejada, de manera que resulta incomprensible que s’intente vendre una empresa pública en eixes condicions. Per això, Compromís pregunta a la consellera quins informes econòmics justifiquen vendre la planta RSU de Xixona i per què volen desprendre-se’n si ofereix beneficis.

Amb estes preguntes, per a les quals la coalició nacionalista demana resposta per escrit, Compromís, com ja va avançar per carta a l’alcalde de Xixona, vol posicionar-se en contra de qualsevol intent de privatització de la planta i a favor dels interessos generals dels xixonencs, expressats també per unanimitat dels grups en el ple de l’Ajuntament del passat gener. En este sentit, volem mostrar així mateix la nostra adhesió i el nostre suport al col·lectiu Aixama, que està lluitant contra l’amenaça de la implantació d’una incineradora al nostre terme.

Pel que fa a este últim punt, volem fer constar, novament, la nostra rotunda oposició a allotjar unes instal·lacions com eixes a Xixona. De fet, en la proposició no de llei que van presentar el passat 5 de març de 2014 a les Corts els síndics adjunts de Compromís, Mònica Oltra i Juan Ponce, s’afirma que “una bona gestió dels RSU fa innecessària i inviable la incineració, perquè el volum de residus sense tractar no la fa rendible, fins i tot econòmicament”. Conseqüentment, Compromís demana al Consell, entre altres coses, que es prescindisca de la incineració en benefici d’uns altres sistemes de tractament de residus, que es mantinga el caràcter públic de la gestió de residus al País Valencià i, específicament, que es revertisca el procés de privatització de la planta de Xixona.