Bota al contingut principal

El cap de llista de la coalició Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha assenyalat en una roda de premsa celebrada a la seu local de Compromís per Benidorm que lluitarà des d’Europa per canviar les polítiques comunitàries i que vol ser la veu dels valencians al Parlament Europeu.

Aquests són els eixos principals de la Primavera Europea, segons ha explicat l’actual alcalde de Burjassot. En eixe sentit, Sebastià, després de solidaritzar-se amb els afectats per l’incendi de Torrent i de denunciar les retallades del Consell en política forestal, ha explicat que no està d’acord amb el rumb de les polítiques europees actuals. “No es pot donar suport als especuladors ni convertir el deute privat en públic”, ha subratllat. A més, ha mostrat preocupació per l’ascens de l’extrema dreta, l’euroescepticisme i el desencant de la gent respecte a la política.

Així mateix, en paraules de Sebastià, cal “harmonitzar la Unió Europea”. El cap de llista ha refermat el caràcter europeista de la coalició i ha recordat que, a més de unificar els criteris bancaris i monetaris, cal homogeneïtzar i europeïtzar drets tan importants com la justícia, la plena ocupació i la sostenibilitat mediambiental, recollides a la Carta dels Drets de la Unió Europea.

Per altra part, Sebastià ha explicat que la Primavera Europea vol representar els interessos valencians en el Parlament Europeu, ja que considera que fins ara “els diputats valencians a Europa no han exercit com a tals”. Així mateix, ha explicat els beneficis que això comportaria a ciutats com ara Benidorm, atés que les pretensions i objectius del sector turístic de la ciutat podrien veure’s més fàcilment reflectides a les directrius europees. A més, ha recordat que reivindicacions tan importants per als valencians com l’Eix Mediterrani o la realització d’una campanya europea per eradicar el morrut roig són assumptes que Primavera Europea portarà i defensarà a Europa.

La Coalició Primavera Europea, que representa Sebastià, està integrada en l’Aliança Lliure Europea-Verds, i està formada per diferents formacions de l’Estat, com ara Equo o la Chunta Aragonesista entre d’altres, i també amb plataformes ciutadanes, com Por un Mundo + Justo i Participa.

Finalment, Compromís per Benidorm, en honor al Dia del Llibre i pel seu sant, ha regalat un llibre de termes de jurisprudència en valencià que s’espera que siguen molt útils quan arribe al Parlament Europeu.