Bota al contingut principal

Pañella denuncia que el govern valencià encara no ha pagat la subvenció a les bandes del País Valencià corresponent a 2012.

El parlamentari de Compromís responsable en matèria de cultura, Josep Maria Pañella, tornarà a preguntar pel retard del pagament de la subvenció a les bandes de música del País Valencià per part del Consell, que encara no ha pagat la part corresponent a 2012, la qual cosa, assegura, “demostra el desinterès del PP per la música i la cultura”

Per al parlamentari de Compromís, els retards a l’hora de garantir el normal funcionament de les societats musicals i les seues escoles “demostren que el PP té un total desinterès per la música i la cultura i per la gran tasca social que fan les nostres bandes als nostres pobles i ciutats”.

Pañella ha preguntat en nombroses ocasions pels impagaments del Consell a la Federació de Societats Musicals valenciana i les respostes “sempre s’han basat en la més absoluta de totes les ambigüitats menys dir la veritat, una veritat que comença per saber per quin motiu les bandes és un tema que porta la Conselleria de Governació i no Cultura”.

El diputat de Compromís ha insistit que els impagaments del Consell a les bandes “posen en perill el funcionament de les agrupacions musicals, posa en perill les escoles de música d’aquestes i també posa en perill centenars de llocs de treball que generen aquestes entitats”.

Pañella ha recalcat que des de la coalició “continuarem vigilant i continuarem denunciant els retards i els incompliments de la Generalitat amb el model associatiu més important del País Valencià”.