Bota al contingut principal

El diputat de Compromís i responsable de l’àrea d’Educació, Josep Maria Pañella, ha denunciat les pràctiques de la conselleria Maria José Català, en respondre a les preguntes presentades per Compromís “sense cap rigor fins al punt de respondre coses diferents de les que se li pregunten”.

Per a Pañella, aquestes pràctiques demostren “una manca total de voluntat de respondre al que se li pregunta que ja frega el ridícul” -i ha afegit- “resulta penós veure com el que hauria de ser un exercici normal i corrent de democràcia acaba sent una mostra d’autoritarisme, ja que, en alguns casos, demostren no haver-se llegit ni les preguntes”, ha denunciat el parlamentari valencià.

El diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista va presentar el passat 23 de gener una pregunta parlamentària demanant contestació per escrit a la consellera d’educació sobre l’estat de tramitació del Pla d’Autoprotecció de l’aulari de Ciril Amorós de València i, tres mesos després, “la consellera català respon sobre el CP Sant Joan de Ribera de València”.

Igualment, el passat mes de gener, Pañella va preguntar pels bons infantils que la conselleria devia al juny de 2013 i “la senyora Catalá respon per ajudes al transport i el menjador escolar”.

“Encara que és una forma d’alentir el treball del nostre grup parlamentari, ja que triguen tres mesos a contestar qüestions molt concretes” -ha denunciat Pañella – “reformulem cada pregunta per exigir, almenys, una resposta d’acord amb allò que presentem”.

Per al parlamentari valencià, “resulta vergonyós la poca seriositat amb la qual la consellera Català es pren la feina que fem des de Compromís”.

De fet, el diputat ha apuntat que “no és la primera ni la segona vegada que denunciem la manca de rigor en les respostes que s’emeten des d’aquesta conselleria i temem que les respostes tipus esdevinguen una praxi habitual”, ha criticat Pañella.