Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “els milions del BEI no poden prevaldre sobre la seguretat de les persones”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha argumentat que “totes les pressions que puga exercir el Banc Europeu d’Inversions per a forçar la reobertura del Castor no poden pesar més, de cap de les maneres, que la seguretat de les persones i els béns amenaçats per nous terratrèmols si es reobri el magatzem Castor”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “seria inacceptable que cap govern, en aquest cas el de Rajoy, donara prioritat als interessos d’una empresa com Escal UGS i d’un banc com el BEI al dret de la ciutadania del Baix Maestrat i el Montsià a la seguretat i la conservació dels seus béns i les seues propietats. I és preocupant que justament el ministre que en el seu dia hauria pogut paralitzar des de Medi Ambient la seua posada en funcionament, ara vaja a Europa com a cap de llista del PP, fa la impressió que a mirar de legalitzar el Castor. No hi ha valor més sagrat que la vida humana i la seguretat de les persones, i qualsevol interès econòmic, per elevades quantitats que represente, ha de quedar absolutament subordinat a la defensa d’aquests valors”.

Pañella ha afirmat que “des de Compromís hem ratificat quantes voltes ha fet falta la nostra oposició a la reobertura del Castor, recordant a més que ja en el seu dia vam ser els únics a Vinaròs que ens vam oposar clarament a la seua instal·lació. I ara, per suposat, continuem fent costat a les persones i plataformes que s’oposen a qualsevol intent de reobrir-lo, siga amb l’excusa o argumentació que siga, fins que no es done una plena seguretat que no tindrà perillosos efectes negatius sobre les persones i els seus béns; una plena seguretat que, a hores d’ara, no només no es té sinó que, ben al contrari, la relació causa-efecte entre l’obertura del Castor i els terratrèmols que es van produir a la comarca és cada vegada més clara des del punt de vista científic”.