Bota al contingut principal

El cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), considera que les pretensions del Banc Europeu d’Inversions i de la Comissió Europea per a reobrir el magatzem marítim conegut com projecte Castor “és una grandíssima temeritat i una falta de respecte absoluta als habitants d’una zona que han patit més de 540 terratrèmols de diferents intensitats”.

Per eixe motiu, Sebastià ha insistit que una de les prioritats de la coalició al Parlament Europeu “serà posar fi a un projecte que no té garanties mediambientals ni tampoc garanteix la seguretat de les persones. Europa amb eixes pretensions demostra que està del costat del capital, dels poderosos, dels qui volen guanyar diners a costa de tot, però per a Primavera Europea la prioritat són les persones i el Projecte Castor ja ha demostrat que és un perill per a les persones”.

Sebastià ha instat tant a PP i PSOE perquè assumisquen el compromís de posicionar-se en contra de Castor “en totes les administracions i parlaments, com sí que ho hem fet nosaltres i des del primer dia”.

El número u de Primavera Europea ha assegurat que, després de la visita d’Arias Cañete a terres castellonenques, “ens hem quedat amb les ganes d’escoltar al candidat popular parlar sobre Castor i això ja diu molt de quin costat està el seu partit”.