Bota al contingut principal

El número dos de Primavera Europea, Florent Marcellesi (Equo), ha afirmat hui que “ens declarem europeistes insubmisos perquè volem combatre les polítiques d’austeritat que ens imposen des de la troika i que avalen els diferents governs del PP i per a això proposem un model sostenible que, només en sectors verds, podria generar 20 milions de llocs de treball a Europa”.

Marcellesi ha realitzat aquestes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui a Elx, junt a la diputada i portaveu local de Compromís, Mireia Mollà, i Antonio García, il·licità membre també de la candidatura de Primavera Europea.

El número dos de la candidatura ha assegurat que “les polítiques actuals que marquen des d’Europa es basen en retallades en serveis bàsics, retallades de drets i de benestar de les persones, una situació davant la qual hem de promoure un pla alternatiu que permeta crear benestar, igualtat i supose el respecte del Medi Ambient”.

“Patim nivells catastròfics d’atur, especialment en el cas dels joves, de manera que la desigualtat s’agreuja clarament, ja que unes poques persones cada vegada guanyen més, mentre les persones de baix pateixen un empobriment generalitzat”, ha destacat Florent Marcellesi, que ha afegit que “per tant, la primera condició per a reinventar Europa és acabar amb les polítiques d’austeritat”.

“En aquest sentit, proposem una gran transició ecològica de l’economia que done resposta a dos reptes: al de l’atur i al del model insostenible, ja que només amb el foment de l’ocupació en els sectors verds es podrien generar 20 milions de llocs de treball en tota Europa”, ha afirmat.

Així mateix, ha assenyalat que “a Europa existeix un vertader dèficit democràtic, una situació que es veu especialment en el cas de la troika, quan ens imposa polítiques que no corresponen amb les polítiques de la població, de manera que és absolutament necessari que reinventem Europa des de la solidaritat, l’ecologia i la democràcia”.

Marcellesi ha subratllat que “davant d’aquest dèficit de democràcia, la nostra primera proposta serà un procés constituent a Europa, ja que la ciutadania ha de triar el tipus d’Europa que vol de cara al futur i que entenem que ha de passar per donar més poder al parlament europeu i donar poder directe a la ciutadania, reforçant mesurades com les iniciatives ciutadanes europees”.

D’altra banda, el número dos de la candidatura de Primavera Europea ha apuntat que “la defensa de la biodiversitat també és fonamental en l’àmbit europeu i, per això, treballarem perquè des d’aquestes institucions se seguisca lluitant contra la corrupció i l’urbanisme salvatge, per la qual cosa anem a fer el màxim per a evitar el pelotazoprojectat en el Clot de Galvany”.