Bota al contingut principal

La coalició Primavera Europea ha realitzat este matí un desdejuni informatiu amb els mitjans de comunicació a València per a presentar-los la campanya per a les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 25 de maig.

El cap de llista de la coalició, Jordi Sebastià, i el número dos, Florent Marcellesi, han destacat que volen ser la sorpresa a les eleccions europees i aconseguir fins a tres eurodiputats gràcies al suport de tots aquells que se senten estafats per Europa.

Sebastià ha manifestat que “som una coalició profundament proeuropeista i el nostre repte és il·lusionar a qui no els agrada la direcció que ha pres Europa. Volem reinventar Europa des de la solidaritat, l’ecologia i la democràcia. Hem d’assaltar les institucions europees i posar-les al servei de la ciutadania”.

El cap de llista de Primavera Europea ha explicat que el quart grup a l’eurocambra, els Verds-ALE, els acollirà en la pròxima legislatura. “No som franctiradors, ni estem sols, sinó que ens ajuntarem amb el quart grup europeu”, ha assenyalat.

El també alcalde de Burjassot ha insistit que en aquesta coalició tots es troben a gust perquè tots tenen clares quines són les prioritats, i incorpora formacions més clàssiques com Compromís o Equo, amb plataformes cíviques de democràcia participativa.

Així mateix, Sebastià ha apuntat que el resultat de les eleccions europees “és inevitable que es llegisca en una clau que va més enllà d’Europa i per a Compromís és fonamental que vaja bé, perquè ens poden donar molt de pes per al 2015. A més, si Primavera Europea funciona, a nivell estatal estarem donant un toc d’atenció als partits majoritaris, en el sentit que hi ha altres formes de fer política”.

El número dos de la llista, Florent Marcellesi, ha afirmat que “la radicalitat democràtica i l’ecologia política són la base d’un projecte amb el qual anem a ser la sorpresa i el ‘vot útil’ d’aquests comicis”.

Marcellesi ha defensat que en Primavera Europea són europeistes insubmisos, “perquè no volem una Europa que retalla drets i que té un dèficit democràtic i una corrupció galopant, el cost social anual és de 140.000 milions d’euros l’any, més que el pressupost europeu.

Per això, ha assenyalat que els eixos de la coalició són lluitar de manera decidida contra la corrupció, aconseguir més i millor democràcia, establir nous drets i implantar una transició ecològica de l’economia.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, que ha exercit d’amfitrió de l’encontre amb la premsa, ha assenyalat que, si aconsegueixen representació al Parlament Europeu, tancaran el cercle de tindre representants en totes les institucions (municipal, autonòmica, estatal i europea), una fita que ha assegurat que és més que mai possible.