Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts, Enric Morera, ha reclamat que s’assumisquen les responsabilitats polítiques pertinents per part dels qui van autoritzar la “barbaritat” de llançar el castell de focs artificials a Cullera en una situació de preemergencia nivell 3 per risc màxim d’incendis.

El síndic de la coalició ha avançat que demanaran la compareixença urgent del conseller de Governació, Serafín Castellano, en les Corts com a responsable de la prevenció d’incendis de la Generalitat, atès que “és inaudit que existint un nivell d’alerta 3, que impedia realitzar activitats pirotècniques” es llançara finalment el castell, provocant una de les carcasses l’incendi en la muntanya.

“Anem a demanar que s’assumisca la responsabilitat política per part dels responsables, ha d’haver-hi mesures sancionadores i responsabilitats polítiques per part de qui o els qui van autoritzar aquesta barbaritat”, ha agregat.

Així, ha ressaltat que “no és suficient un expedient sancionador” i ha lamentat que els ciutadans estan “farts de veure com es malgestionen els interessos públics i ningú no n’assumeix les responsabilitats polítiques”.