Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “per més que la Unió els haja dit que el Corredor per Canfranc no és viable, ells continuen erre que erre”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “quan créiem que el fantasma de la proposta econòmicament absurda de Corredor Central havia desaparegut per a sempre, treta de circulació pel realisme de la Unió Europea, que ha apostat clarament pel Corredor Mediterrani, ara va el PP i el ressuscita en el seu programa europeu, i equiparant-lo a més amb l’únic Corredor aprovat per Europa”.

El diputat de Compromís s’ha referit “a la submissió del PP valencià, que accepta sense objectar res que el programa global espanyol del seu partit per a les europees torne a traure aquest tema del Corredor Central, per més que ell pel seu compte intente amagar-lo als seus votants. Davant d’aquest doble llenguatge, tan habitual en ells, li hem de dir a la ciutadania i als sectors més directament interessats a potenciar el Corredor Mediterrani, que el PP en la seua globalitat no només no el té encara clar, aquest Corredor clau per al nostre futur econòmic, sinó que encara continua jugant amb l’ambigüitat d’una proposta de túnel per Canfranc que ni França pensa rebre ni Europa vol apadrinar”.

Pañella ha afirmat que “des de Compromís, com és lògic, defensem la plena validesa del Corredor Mediterrani, l’únic que pot millorar econòmicament el nostre país, i l’únic que ha rebut les benediccions de la Unió Europea. Recordem que 26 dels 27 membres llavors de la UE van donar el seu vistiplau al projecte europeu d’infraestructures ferroviàries, dins del qual s’inclou el Corredor Mediterrani, i on no figurava en canvi cap fantasmagòric i antieconòmic Corredor Central. Diga el que diga el PP en el seu programa electoral europeu”.