Bota al contingut principal

El diputat de Compromís demana “que es deixen d’atacs als altres i responguen sobre el fracking, el Castor i les Columbretes, entre molts altres temes”.

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella ha respost a les afirmacions que van fer ahir els representants del PP en l’acte que van dur a terme al Teatre del Raval, i en el qual van fer una crida a la militància “contra l’avanç del tripartit i el separatisme”, assegurant que “si els polítics catalans i els independentistes se n’ixen amb la seua, la frontera de la UE no serà a Vinaròs, sinó que s’obrirà un gran buit que arribarà fins als Pirineus”.

Davant d’aquestes afirmacions, Pañella ha respost que “quan un partit és al govern, en aquest cas tant a València com a Madrid, ha de justificar les seues actuacions i explicar què pensa fer en el futur. Però en comptes d’això, el PP actua com si ja estiguera en l’oposició, i es dedica a mirar de crear pors a la ciutadania, agitant fantasmes sobre futures actuacions d’altres, com si donara per fet que perdrà el poder”.

El diputat de Compromís ha declarat que “el que haurien d’haver fet en l’acte a Castelló Miguel Arias Cañete i Alberto Fabra és explicar la postura que mantindran a Europa en els temes que afecten directament la vida, la salut i la seguretat dels habitants de les comarques de Castelló. Haurien d’haver parlat de l’autorització o no del fracking al Maestrat i els Ports, de la reobertura o no del magatzem Castor i del permís o no a les perforacions petrolíferes en l’entorn marítim de Columbretes. Uns temes en els quals, per cert, hi ha una discrepància flagrant entre la línia que defensa el PP a nivell espanyol, i de la qual Cañete és el màxim exponent, i la que se suposa que defensa eixe mateix PP a nivell de València o de Castelló”.

Pañella ha afirmat que “tota la resta, l’intent d’espantar l’electorat davant d’uns enemics imaginaris, exteriors, que vénen a torbar la tranquil·litat del “Levante Feliz”, només són tòpics passats de moda, i sense cap sentit en un País Valencià que vint anys de domini del PP han destrossat econòmicament, socialment i mediambientalment, i que es troba a hores d’ara en una situació sociolaboral ben lamentable, amb responsabilitat directa seua, sense que puguen servir ja d’espantalls amenaces com allò que si ve aquell o si ve aquell altre. Perquè el que de veritat ve, el que va vindre fa molts anys i vol perpetuar-se, és un PP que ho destrossa tot i ha reduït el nostre país a la pobra situació en què ens trobem”.