Bota al contingut principal

El candidat de la coalició Primavera Europea Jordi Sebastià considera que les previsions de la Comissió Europea trauen els colors al govern del PP, ja que discrepen en les dades de creació de llocs de treball anunciades per Mariano Rajoy.

Mentre l’executiu espanyol calcula que la taxa d’atur caurà a un 24,9 per cent enguany, Brusel·les diu que es quedarà en un 25,5 per cent. Així les coses, Espanya continuarà al capdavant de la Unió Europea en nombre d’aturats amb més de 5 milions de persones sense treball i, per tant, es mantindran els alarmants índex de pobresa que patim.  

Amb estes dades és “inaudit”, segons Sebastià, que tant l’executiu comunitari com el govern de Rajoy “s’atrevisquen a parlar de recuperació econòmica i que Espanya haja sigut molt eficaç aplicant les mesures necessàries”. Per al candidat de Primavera Europea, “és una pressa de pèl.”

Així les coses, segons Jordi Sebastià, els qui ara mateix governen continuen més preocupats a rescatar els mercats i els bancs que les persones. “Estan encabotats a fer-nos pagar esta crisi-estafa sense que la ciutadania siguem culpables dels seus malbarataments i desfetes. Estan jugant al monopoly amb nosaltres.”

Des de Primavera Europea es considera que no hem de pagar el deute que no hem generat i s’aposta per altres solucions a la crisi, com és canviar el model cap a una economia verda amb la qual es podrien crear al voltant de 20 milions de llocs de treball a tot Europa. En paraules del candidat, “la nostra coalició posa a les persones i el seu benestar en l’epicentre de les polítiques”.