Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha anunciat que presentarà una proposició no de llei per instar al Ministeri de Foment i a la Conselleria d’Infraestructures i Transports, així com a l’Ajuntament d’Alacant, per tal que es construïsca “en el menor temps possible” l’estació Intermodal que “solucione les mancances i deficiències que es registren actualment en el transport públic” alacantí i “en garantisca un servei de qualitat”.

Baldoví ha fet aquest anunci després de reunir-se aquest dilluns amb la Plataforma Veïnal Renfe, una trobada en la qual també ha estat present el secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, i el portaveu local, Tomàs Mestre.

El diputat de Compromís ha indicat que es tracta d’una infraestructura “fonamental” que facilitarà la integració del trànsit ferroviari i “la capçalera de les línies d’autobusos, taxis i tramvies, ja que en l’actualitat l’estació de tren i la d’autobusos es troben separades per prop d’un quilòmetre, mentre que la distància entre l’estació de tren i la parada de TRAM d’Estels és de prop de 600 metres”.

“La situació actual posa en evidència, per tant, la necessitat de posar en marxa aquesta promesa estació intermodal en un municipi de la importància turística d’Alacant, ja que aquesta ciutat porta molt de temps veient com les obres estratègiques que s’havien projectat han acabat en un simple pegat amb la qual cosa han perdut tot el seu valor”, ha continuat.

Joan Baldoví ha recordat que “Compromís ja va registrar fa uns mesos aquesta proposició a les Corts Valencianes” i que “va tindre el suport de tots els grups parlamentaris, de manera que ara esperem també el suport de tots els grups al Congrés”.

SOTERRAMENT DE LES VIES

D’altra banda, el diputat de Compromís ha assegurat que preguntaran també al Ministeri de Foment pel soterrament de les vies del tren, “unes obres bàsiques per a la mobilitat i cohesió d’aquest municipi, que romanen paralitzades en aquests moments i que volem saber quan està previst que es reinicien, així com la supressió del pas a nivell, ja que és intolerable que aquesta infraestructura que separa la ciutat es mantinga i, per tant, és urgent que s’elimine”.

Baldoví ha destacat que en les preguntes al Ministeri n’inclourà una “que faça referència a la construcció del gran parc central, una obra que els diferents governs porten anys prometent, però que no sabem ni quan es farà ni amb quina superfície”.