Bota al contingut principal

El cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), considera que les darreres declaracions del candidat del PP i exministre d’Agricultura “són molt greus, perquè quan toca parlar de pesca o d’agricultura parla lluny del País Valencià, el que demostra que els agricultors, els ramaders, els apicultors o els pescadors del nostre territori no són una prioritat per al PP, cosa evident amb l’acció com a ministre, que sempre que ha pogut ha perjudicat l’agricultura mediterrània i el sector pesquer valencià”.

Per a Sebastià, “Arias Cañete és sinònim de marginació de totes les activitats agràries, ramaderes i pesqueres que tenim al País Valencià. El seu partit ara està a favor de les prospeccions petrolieres, el que vol dir que no li importa ni el més mínim que els pescadors valencians hagen d’abandonar el seu treball. No esperem que Cañete defense els agricultors valencians a Europa, perquè no ho ha fet com a ministre, i ell i el seu partit sols tenen ulls per als latifundistes, oblidant-se per complet de l’agricultura productiva mediterrània o dels conreus ecològics”.

Segons el cap de llista de Primavera Europea, “el camp valencià i també el sector pesquer tenen molts problemes des de fa molt de temps i ni PP ni PSOE se n’han preocupat. Els agricultors i els pescadors valencians han estat la moneda de canvi amb Europa des de fa dècades i nosaltres volem ser la veu al Parlament Europeu i la defensa d’eixos agricultors, pescadors i ramaders de la nostra terra que han estat silenciats des de fa molts anys, sense tindre cap defensa”.

Per això, Sebastià ha assegurat que Cañete “i altres candidats no voldran reunir-se per assumir les reivindicacions d’estos sectors productius i per això nosaltres ens posem a la seua disposició, ens oferim a ser els seus missatgers i a defensar els interessos dels llauradors, dels pescadors, dels ramaders i dels apicultors a Europa”.