Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts Valencianes Fran Ferri ha demanat aquest dimecres al president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, que “bandege” l’eurodiputada Eva Ortíz de la llista dels populars per a les eleccions europees per haver endollat la seua germana en el programa Emprenjove de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Ferri ha fet referència a la informació que publica aquest dimecres el diari Levante-EMV, que assenyala que una germana d’Eva Ortíz ha estat “col·locada” pel PP en el programa de l’IVAJ. Per això, el parlamentari de Compromís ha demanat a Rajoy que “bandege” de la llista Eva Ortiz, així com al president de Noves Generacions de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Caballero, -que està en el número 35 de la llista per al Parlament Europeu-, perquè va ser “un dels primers enxufats en aquesta trama” i per “no haver donat la cara”.

Així, ha exigit a Rajoy “responsabilitat” si “realment es creu això de la transparència i la regeneració democràtica”, i, en aquest sentit, ha demanat que “acabe amb aquest tipus de comportaments també en les llistes electorals”.

Fran Ferri ha recordat que el seu grup parlamentari demanarà la creació d’una comissió d’investigació a les Corts valencianes per aclarir els suposats “enxufismes” de membres de NNGG a Emprenjove de l’IVAJ, a través d’una “empresa pantalla”.

Ferri ha assegurat que ja han redactat la iniciativa per demanar la comissió d’investigació i que l’enregistraran aquesta mateixa setmana perquè siga debatuda abans que acabe l’actual període de sessions.

A més, Ferri ha avançat que estan estudiant la possibilitat de portar als tribunals aquest fet.

Així mateix, el parlamentari de compromís ha criticat les explicacions que ha donat sobre el cas la secretària autonòmica de Família i Solidaritat, Lucía Cerón, que ha negat “qualsevol intervenció” per part de la Conselleria de benestar Social en la selecció de personal de l’empresa adjudicatària del programa Emprejove de l’IVAJ, la finalitat del qual és l’assessorament a joves emprenedors per al desenvolupament de les seues idees de negoci.

En paraules de Ferri, “excusar-se que l’empresa pantalla era la que contractava i feia el procés de selecció, quan la meitat dels treballadors són del PP, és un insult als milers de joves valencians que, o bé no troben treball ací, o bé han d’emigrar per poder trobar una vida digna”, ha subratllat el diputat.