Bota al contingut principal

Compromís ha demanat al Congrés la creació d’una comissió d’investigació sobre les irregularitats detectades en la construcció de l’AVE Madrid-Barcelona, que ja estan sent investigades tant per la Fiscalia Anticorrupció com pel Tribunal de Comptes.

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha promogut la creació d’aquesta comissió d’investigació al·legant que, amb independència de les investigacions judicials que s’estan duent a terme, cal que Congrés depure les “responsabilitats polítiques” d’aquest “cas de corrupció”.

D’una banda, la Fiscalia Anticorrupció té oberta una investigació per suposada malversació de fons públics que ja ha provocat la detenció d’una desena de persones, incloent-hi directius d’Adif.

Per la seua banda, la Secció d’Enjudiciament del Tribunal de Comptes investiga sobrecostos de les obres de Barcelona per un import superior als 400 milions d’ euros.

La proposta de Baldoví és crear una comissió d’investigació al Congrés perquè, en el termini de sis mesos, investigue les adjudicacions dels trams de l’AVE susceptibles d’irregularitats per determinar-ne les responsabilitats polítiques del que ha passat.