Bota al contingut principal

El cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), ha començat la seua primera jornada de campanya electoral mostrant l’optimisme de la coalició per portar al Parlament Europeu “unes altres formes de fer política, unes formes de la gent del carrer, de la gent normal, de la gent que està patint els efectes devastadors d’una crisi que de la qual no són culpables i que, des de les administracions públiques, ni uns ni altres són capaços de posar mesures efectives”.

Per això, Sebastià ha assegurat que l’eix principal de Compromís-Primavera Europea és posar al centre de l’acció política a les persones. “El nostre lema és ben clar, volem fer una Europa de les persones i perquè això siga possible, el Parlament Europeu ha de marcar unes directrius molt clares. Per això, nosaltres proposem una tasca activa dels poders públics en la dinamització de l’activitat econòmica i que eixe poder, a més, emane del Parlament Europeu que com a garant de la sobirania dels europeus i europees porte eixa direcció i no una troica que no ha estat triada per la ciutadania i que actua contra la ciutadania”.

Sebastià ha insistit que des d’Europa es poden fer moltes coses i la voluntat de Primavera Europea és treballar per dur endavant un projecte enfocat a rescatar persones, “i per això volem polítiques dotades d’inversions per a la creació d’ocupació en una economia al servei de les persones i respectuosa amb el medi ambient. Apostem per la tolerància zero contra la corrupció, el frau, l’evasió fiscal i els paradisos fiscals. La persona és el centre de la política”, segons el cap de llista de Compromís.

El candidat de Primavera Europea proposa que el rescat de les persones “vinga amb polítiques per a la plena inserció sociolaboral de totes les persones, vinga amb un Banc Central Europeu controlat democràticament i que treballe per la cohesió social, vinga amb la lluita contra els paradisos fiscals i els especuladors, vinga amb una reducció de l’IVA en els productes bàsics, vinga amb una política fiscal comuna equitativa, vinga amb la promoció de l’ocupació, dels emprenedors, de les empreses socials… En definitiva, podem fer moltes coses per a rescatar a les persones i sols cal tindre voluntat, una voluntat inexistent per part dels grups majoritaris del parlament europeu, i per això calen veus que trenquen eixa passivitat i eixe és el nostre compromís amb la ciutadania, que anem a ser la seua veu al llarg dels propers cinc anys”.