Bota al contingut principal

El cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), ha assenyalat “que una Europa més democràtica i transparente passa, necessàriament, per la creació d’un nou procés constituent que constate que el Parlament Europeu es dega a les persones i als pobles i no als mercats ni a les elits econòmiques”.

Sebastià ha insistit en què “la desafecció cap a la política es deu a la falta de mecanismes de participació que impliquen a les persones en la presa de decisions. Per això, des de Primavera Europea ens hem compromès a plantejar iniciatives que fomenten la participació directa com les Iniciatives Legislatives Populars o els referèndums”.

Sebastià ha reivindicat una Europa “més solidària i respectuosa amb els pobles i regions que l’integren. En definitiva, una Europa que fomente les relacions interterritorials per damunt dels fronteres estatals: federal, oberta i integradora”.

El candidat de Primavera Europea ha proposat retornar el prestigi a la democràcia “fent-la real, tangible i assequible a la societat mitjançant un major control de la Comissió i del Parlament Europeu sobre temes tan importants com l’aplicació de lleis estatals derivades de les directives europees relacionades amb els estudis d’impacte ambiental, la participació ciutadana o la forma d’elecció del President de la comissió Europea”.