Bota al contingut principal

El candidat de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), que el dimarts mantindrà a Castelló una reunió amb els principals representants de la indústria ceràmica castellonenca i estatal, traslladarà a Brussel·les les necessitats de la indústria del taulell per a generar ocupació.

Així ho ha anunciat després d’analitzar el catàleg de propostes realitzades per Ascer, que representa el 95% de la producció del sector a nivell estatal. A més, ha qualificat d’“imprescindible” que una veu valenciana “reivindique i represente” a Brussel·les els interessos d’una indústria, la del taulell “que és la nostra, pròpia, estratègica i que actualment manté la major part de l’ocupació industrial en les comarques del nord del país”.

Sebastià ha recordat que “contra les mesures del PP de gravar amb un ‘tasazo’ el sector, incrementant les despeses de producció i generant mes desocupació a més d’acabar expeditivament amb la cogeneració, molt més eficient energèticament que el model fòssil en què el PP i PSOE obertament mantenen els seus interessos, Ascer ha plantejat unes propostes sobre els costos energètics, sostenibilitat, mesures ambientals, de crèdit i de presència i competència lleial a nivell internacional que, majoritàriament no sols ens pareixen raonables, sinó també necessàries”.

En aquest sentit, la representant en la candidatura de Primavera Europea-Compromís, Mònica Álvaro, ha subratllat que “la prioritat de Compromís és generar ocupació i barallar per reduir les taxes de desocupació en tots els àmbits, també en i des d’Europa”.

Per això, considera que hi ha aspectes del catàleg de propostes formulades per Ascer i remeses als partits polítics que coincideixen amb els nostres plantejaments, com “facilitar l’accés al finançament i a la inversió en investigació, així com lluitar per una competència lleial a escala internacional i lluitar contra la falsificació i contra les pràctiques comercials deslleials”.

Segons destaquen els responsables de Primavera Europea, també en l’aspecte ambiental Ascer ha realitzat propostes “interessants”, ja que insta a “buscar solucions multilaterals al repte mundial que suposa el canvi climàtic”.

Encara que hi ha alguns punts discrepants en les propostes energètiques presentades, des de Primavera Europea també consideren “positiva” la iniciativa d’Ascer d’integrar els tres pilars de la sostenibilitat en la legislació europea, com reconéixer els aspectes socials i econòmics de la sostenibilitat, a part dels mediambientals, en “les propostes d’edificis sostenibles”, així com “fomentar el concepte de cicle de vida a l’hora d’abordar l’eficiència de recursos”.