Bota al contingut principal

Primavera Europa considera que és el moment de que la ciutadania prenga la veu de les institucions, així ho ha assegurat hui a Alacant el portaveu de Democracia Participativa, Fabio Gándara, una de les formacions que, junt a Compromís, forma part d’esta candidatura electoral per al 25 de maig.

Gándara, ex portaveu de Democracia Real Ya i un dels impulsors del 15M, ha afirmat “som uns grans defensors de la democràcia participativa, tant en estes eleccions com en qualsevol altres i, per tant, entenem que ha arribat el moment de que la ciutadania prenga la veu de les institucions, per a evitar que altres decidisquen per nosaltres”.

“Per tal d’evitar els problemes viscuts, com l’austericidi o la corrupció, la millor opció és donar veu a la ciutadania en les institucions i, per tant, lluitem per aconseguir esta realitat a Europa i a Espanya”, ha indicat Gándara, que ha detallat que “la gent que formem part d’esta plataforma som prou diversa, ja que provenim de moviments socials, de les acampades del 15M i Democracia Real Ya, però allò que tenim en comú és el convenciment de que volem participar en la política per a que no la facen contra nosaltres”.

Per la seua banda, Robert Monjo, membre també de Democracia Participativa i de la candidatura Primavera Europea, ha assegurat que “pretenem portar la veu dels ciutadans al Parlament Europeu mitjançant les ferraments que tenim hui en dia que són molt potents, ja que internet pot ser utilitzada com un canal de consulta massiva; de fet, en consultes anteriors que hem realitat han arribat a participar fins 50.000 persones”.

“Tenim moltes ganes de traslladar no sols la nostra indignació, sinó les propostes per solucionar els problemes que s’han causat i, per tant, en el nostre programa electoral es poden consultar estes mesures que han estat consensuades i defineixen les polítiques que la gent més demana per canviar la situació actual”, ha destacat Monjo, que ha afegit que “animem a la gent a participar tant de manera pública en el carrer com a través de la xarxa per construir una alternativa sòlida on la gent s’involucre al màxim”.

A més, el secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha ressaltat que “Democràcia Participativa és la pota ciutadana d’esta coalició Primavera Europea que prové dels moviments socials i 15M i que ha entès que cal participar en política per a poder canviar-la, ja que si no patirem unes polítiques molts allunyades dels interessos de la majoria de la ciutadania i molt allunyats de l’Europa que volem construir en Compromís i en Primavera Europea”. 

Gándara i Monjo han participat aquest matí en la Universitat d’Alacant en un acte convocat per Joves amb Compromís de l’Alacantí. Esta vesprada, a les 19.30 hores, participaran en un col·loqui a Elx sobre noves formes de participació ciutadana. Serà en la cerveseria De Bassus (plaça de les Flors).