Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, considera que l’Informe de l’Institut Geològic “demostra la connexió del projecte Castor amb els terratrèmols patits a les comarques del Nord i, a més, demostra que s’ha fet, malgrat saber que no es podia fer i d’això el PP ha de donar una explicació pública i creïble per la ciutadania. Com també hauran de donar explicacions de les clàusules abusives amb les quals han blindat els interessos de l’empresa que ha fet el projecte, que primer a posat en perill als ciutadans i ciutadanes i després, pretenen que siguen els poders públics i, per tant, els diners públics, els qui els paguen per cessar l’activitat i així no perdre ells”.

Segons ha declarat el parlamentari de Compromís, “davant de la certesa de l’informe de l’Institut Geològic, en el sentit que el magatzem de gas de Castor és el responsable directe dels terratrèmols que s’han registrat i que es continuen sofrint a les comarques del Nord del País Valencià, des de Compromís volem reclamar, en primer lloc el tancament immediat d’eixa plataforma, que entenem que no es pot jugar amb la seguretat de les persones. En segon lloc, que el Govern aclarisca si finalment haurem de ser els ciutadans els qui rescatem eixa empresa, davant d’eixe negoci ruïnós i haurem de pagar 1.700 milions perquè es puga tancar. Entenem eixes clàusules estranyes i malignes no es poden donar en les administracions públiques”.

Per a Baldoví, “l’interés general pel qual han de vetlar les administracions és aquell que siga un interés real par a la societat i com que Castor ha demostrat que no es tracta d’un projecte que siga d’interés general i, a més, és un projecte que posa en perill a les persones i al medi natural, cal tancar-lo i cal vetlar perquè els diners públics no es destinen per a pagar cap indemnització. Insistim que els diners han de ser per a l’interés general i ara, en estos moments, l’interés general és rescatar a les persones i no als poderosos que han posat en perill a les persones”.